fbpx
לימודי נטורופתיה, הדרך הטבעית לרפואה ולתזונה. לימודי נטורופתיה במכללת כרכור המובילה והמקצועית ביותר בארץ, הצעד הנכון לקריירה מספקת ומתגמלת

קורס תזונה טבעית

תזונה טבעית תופסת מקום נכבד בחייך? ההבנה שסוגי מזון טובים לך יותר מאחרים מעסיקה אותך?
לימודי תזונה טבעית נותנים הכשרה מקצועית, מקיפה ומעמיקה ביכולת הריפוי של תזונה נכונה, לפתרון פתולוגיות מורכבות וחיים בריאים יותר בדגש על הקשר בין גוף לנפש. הלימודים מתאימים לאלו המבינים כי תזונה נכונה ואורח חיים בריא הם המפתח לחיים מאוזנים ובריאים ולאלו המחפשים ידע מעמיק וקריירה משגשגת בתחום מבוקש.

מהי תזונה טבעית?

האדם הוא מזונו –  We are what we eat

‘נפש בריאה בגוף בריא’ משמע כאשר מזינים את הגוף במזון בריא הגוף יפעל בצורה מיטבית, אך לא רק הגוף, אלא גם הכישורים המנטליים והנפשיים בהכרח משתפרים.
קורס תזונה טבעית מפתח את המודעות לתזונה נבונה, נכונה ובריאה. תזונה טבעית היא הבסיס לחיים שלנו, היא משפיעה על הבריאות שלנו, על המראה שלנו, על מצב הרוח שלנו ועל החוסן הנפשי שלנו.
כיום אחוז גבוה מהאוכלוסייה סובל ממחלות כמו: השמנה, סוכרת, בעיות לב, בעיות עיכול, מחלות אוטואימוניות ועוד.
הטכנולוגיה מאפשרת לנו לייצר מזונות ברמה הגבוהה ביותר, לגוון את סל הצריכה שלנו ולהרחיבו. עם זאת, תהליכי העיבוד וההפצה פוגעים באיכות המוצר ובערכו התזונתי, והתוצאה היא תחלואה ושיבושים הורמונליים.
לימודי תזונה טבעית ממפים את עקרונות התזונה הנכונה והבריאה במקצועיות ובאחריות רפואית ומאפשרים התאמה אישית של המזונות ואורח החיים המתאים למטופל ויוצרים עבורו הווה ועתיד טובים יותר.

עקרונות התזונה הטבעית

  • המזון כאמצעי ריפוי
    הגוף יודע לרפא את עצמו, עלינו רק לתת לו את האמצעים לכך.
  • התאמת המזון לאדם ספציפי
    הטיפול התזונתי הינו ייחודי לכול אחד ואדם.
  • חיבור בין הפיזיולוגיה, התזונה והנפש
    לימודי תזונה טבעית מקנים ידע המגשר בין תהליכים פיזיולוגיים לצורכי התזונה ולרקע הרגשי של המטופל, בהתאם לגילו ולמצבו הבריאותי.
  • אבחון פתולוגיות הנוגעות לתזונה
    האבחון והטיפול התזונתי מאפשרים לזהות תזונה לקויה, כמו גם את השפעתה על צבירת הרעלים הגורמים להתפתחותן של מחלות. הם מתבססים על בדיקות מעבדה וסימנים קליניים, על בדיקה מקיפה של אורח חייו של המטופל ומצבו הרגשי.

על תכנית הלימודים

בקורס תזונה טבעית נערוך הכרות מעמיקה עם יסודות המזון, סוגי המזונות השונים, בניית תפריט בריא ומאוזן, והתאמת תכנית תזונתית לגילאים שונים, ותקופות חיים שונות. התכנית משלבת ידע מערבי, מחקרים עדכניים יחד עם ידע מסורתי ולימוד הגישה הטבעית וההוליסטית.
במסגרת לימודי מדעי התזונה מתוודעים הסטודנטים למגוון שיטות אבחון רפואיות ולקשת רחבה של סגנונות והרגלי תזונה הרצויים למטופל, לרבות שיטות מסורתיות, שיטות שמקורן במזרח (עקרונות הרפואה הסינית) ושיטות מודרניות, ולומדים להתאים לכל מטופל את הרגלי התזונה המתאימים לו ולאורח חייו. מתכונים טובים, תחושת מסוגלות, תקתוק, ותזונה שהיא לא דיאטה, אלא בריאות ממכרת ואפילו מפנקת.

במהלך לימודי מדעי התזונה, הסטודנטים עוברים תהליכים בתמיכה של הקבוצה והמנחים יחדיו.
מושם דגש רב על תהליך ההתפתחות האישי והמקצועי של הסטודנט והפיכתו למטפל במלוא מובן המילה. דגש זה בא לידי ביטוי בעבודה בקבוצות קטנות, עבודה דינאמית, לימודי יחסי מטפל-מטופל וליווי אישי של הסטודנט.

 

למה ללמוד במכללת כרכור?

  • חוויית לימודים איכותית ומעשירה
  • לימודים בסביבה נעימה ומשפחתית
  • סגל הוראה מקצועי, קשוב ומנוסה
  • תכנית לימודים מקצועית, מקיפה וגמישה
  • תמיכה מקצועית לתהליך התפתחות אישי
  • בניית ארגז כלים מקצועי לטיפול
  • התמחות קלינית מעמיקה ומקיפה

נושאי הלימוד

נושאי הלימוד בקורס תזונה טבעית כוללים נושאים כגון :

  • מבוא לרפואה ותזונה הוליסטית – פילוסופיה נטורופתית
  • מערכת העיכול – מבנה ותפקוד, בראיה הוליסטית
  • תזונה מערבית – יסודות וביוכימיה של המזון
  • תורת המזון – הכרת המזונות, מזון מעובד וטוקסיקה מן המזון
  • מאזן חומצה בסיס + קריאת תוויות ומונחים בתעשיית  המזון
  • עקרונות תזונת האדם הבריא ובניית תפריט
  • תזונה במעגל החיים – האישה ההרה ותינוקות, ילדות, נעורים, תזונת ספורט, גיל המעבר, קשישים ואנטי איג’ינג
  • סדנת בישול
  • התמחות מעשית קלינית (סטאז’)

היקף הלימודים

207 שעות אקדמיות.
31 מפגשים, פעם בשבוע

תעודות והסמכה

למסיימים בהצלחה את הקורס, תוענק תעודת ‘השתתפות בקורס תזונה טבעית’ מטעם מכללת כרכור.

*לאלו המחפשים התמקצעות ייחודית בתחום לדרגת נטורופת ישנה תכנית נטורופתיה

תעסוקה בתחום

בתום הלימודים משתלבים הסטודנטים בקליניקות פרטיות, בחנויות טבע, מרפאות לרפואה משלימה/ משולבת  ובחברות העוסקות בתוספי מזון ומוצרי בריאות.
כמו כן, חלקם פונים לדרך עצמאית כיועצי תזונה ומנהלים קליניקות עצמאיות ומשגשגות.

מושגים מקצועיים

תזונת האדם הבריא

מושג שבא לתאר אכילה המושתת על מזונות הקרובים ביותר בצורתם כפי שהם מופיעים בטבע (ללא כימיקלים, לא מתועש וכו’).

תזונה בהתאמה

תזונה המושתת על תזונת האדם הבריא תוך התאמה באופן אינדיבידואלי לצורכי האדם בהתאמה לעונות השנה, לאנרגטיקה של האדם. למשל: טיפס קר –  תזונה מחממת ומניעה, טיפס חם – תזונה מקררת ומרגיעה.

משולש החיים

בריאות תלויה בהזנה של הגוף (מה אנו מזינים את גופנו), בניקוז (היכולת לפנות פסולת מהגוף) ובתנועה שמאפשרת את קיומם של שני התהליכים הללו.

משולש החיים

שאלות נפוצות ומידע מקצועי

  • מה פירוש השם נטורולוגיה?

אולי יעניין אותך גם...

אירועים במכללת כרכור

תלמידים שצפו בעמוד זה, התעניינו גם בקורסים נוספים

לפרטים נוספים ולקביעת פגישת יעוץ אישית

לפרטים נוספים וקביעת פגישת ייעוץ לחצו כאן >>