על שוקולד ואהבה

 

מאת:
רונית דור –
מטפלת בכירה בקינסיולוגיה אינטגרטיבית, תרפיה בבישול, אימון לקשב וריכוז, בשילוב כלים מעולם הפסיכותרפיה הגופנית, מטפלת בקליניקה הקהילתית במכללת כרכור

"9 אנשים מתוך 10 אוהבים שוקולד, העשירי משקר" ג'ון ק. טוליוס.
זהו משפט ידוע על שוקולד.
מעבר לתכונות הבריאותיות המופלאות של השוקולד (שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו), 9 מתוך ה 10 שאוהבים שוקולד, אוהבים אותו לא רק בזכות התכונות הבריאותיות שלו, וסביר שאפילו בכלל בלי קשר אליהן…. בסדנאות שלי, ישנם אנשים שמספרים שאין יום שעובר בלי שהם אכלו שוקולד, ואחרים מספרים שאם הם היו מרשים לעצמם זה מה שהם היו עושים…
מה העניין הזה עם השוקולד? מה יש בו שמעורר בנו כזו תשוקה?

זוכרים את הסרט שוקולד? למי שלא זוכר,…. ג'ולייט בינוש היא אם צעירה ונוודת המגיעה עם בתה הקטנה לעיירה שמרנית בצרפת. האם הצעירה פותחת חנות מתנות ושוקולד, מכינה ומוכרת שוקולדים שהופכים את חיי הכפר המסודרים והשקטים על פיהם. השוקולד מעורר את התשוקות הכמוסות של תושבי העיירה…
איך ולמה זה קורה?

נשים לרגע את השוקולד בצד ונבין מה קורה במוח כשאנחנו אוכלים.
החומרים הפעילים במזון שאנחנו אוכלים בד"כ שונים במעט או כלל לא מחומצות האמינו בהן המוח שלנו משתמש. צמחים ובע"ח מייצרים כימיקלים זהים לכימיקלים שמייצר המוח, זה קורה כתוצאה מההתפתחות האבולוציונית המשותפת שלנו. לכן, לא משנה אם נאכל ברוקולי או קקאו, הכימיקלים המצויים בהם מגיעים עם זרם הדם אל המוח ומשפיעים על האותות הכימיקלים שמעביר המוח בין הנוירונים – תאי העצב במערכת העצבים שלנו.

כל חומר מסיס בשומן שאנחנו מכניסים לגוף, בין אם זו תרופה או מזון, מתפרק ומגיע דרך מחזור הדם למוח ומשפיע על שחרור של מוליכים עצביים שנקראים נוירוטרנסמיטורים. נוירוטרנסמיטור מוכר הוא דופמין. אחד מהתפקידים המרכזיים של הניורוטרנסמיטור דופמין הוא כל מה שקשור לתנועה ולפעולה של מערכת במוח שנקראת מערכת הביקוש. מערכת הביקוש מספקת לנו עוררות ואנרגיה לגלות עניין, סקרנות ומוטיבציה. מערכת זו קשורה לרצון לאכול, לשתות, להיכנס למיטה, לרצות לקנות. כל החשקים שלנו נובעים ממנה. המערכת יוצרת דחף למשהו. כדי לספק אותו, המערכת עובדת בשת"פ עם מערכות אחרות במוח. מערכת שעובדת בשת"פ עם מערכת הביקוש היא מערכת התאווה. תפקידה לספק את הרצונות שמופעלים ע"י מערכת הביקוש. הפעלה של מערכת התאווה מביאה לרגשות של שמחה ועונג. על פי עיקרון העונג של פרויד, חתירה לעונג והימנעות מכאב הם המעצבים את התנהגות האדם. המתווך העצבי העיקרי שמביא לתחושת עונג הוא אנדרופין, מזון או תרופות שאנחנו מכניסים לגוף שמשפיעים על הדופמין או על האנדרופין ישפיעו באופן ישיר על הדחפים ועל ההנאה ב-ע וב-א. מזון או תרופות שמשפיעים על נוירוטרנסמיטורים כמו דופמין, אנדרופין, אצטילכולין, סרוטנין. שמשפיעים על המצב רוח שלנו, יקנו לנו תחושת רוגע ועונג. ניתן להבין מכך שכל דבר שאנחנו מכניסים לגוף, משפיע על מערכת העצבים וכתוצאה מכך על האופן בו אנחנו מרגישים וחושבים ובהתאמה לכך פועלים ומתנהגים.
כשאנחנו נכנסים לחנות מתנות וממתקים או חנות שוקולד ואנחנו אוכלים שוקולד, מוגבר במוח שחרור של נוירוטרנסמיטורים שעושים לנו מצב רוח טוב ומקנים לנו חוויית רוגע ועונג. בנוסף, בין הכימיקלים שנמצאים בשוקולד נמצא גם כימיקל בשם פנילאתילאמין שיש שמכנים אותו סם האהבה משום שכש פנילאתילאמין משתחרר במוח אנחנו חווים התרגשות ומשיכה.
לא פלא ששוקולד הוא מתנה נפוצה ביום האהבה…

רונית דור –
מטפלת בכירה בקינסיולוגיה אינטגרטיבית, תרפיה בבישול, אימון לקשב וריכוז, בשילוב כלים מעולם הפסיכותרפיה הגופנית.
'חומר גלם' – מטפלת ומאמנת א.נשים במצבי משבר, הסובלים ממתחים רגשיים וקוגניטיביים וממחלות מתמשכות. משלבת שיטות וכלים מגוונים בתהליכי עומק ותהליכים קצרי מועד, להנעת שינוי שיפור בחיים.

רוצים להבין לעומק מהי פסיכותרפיה גופנית הוליסטית
ולהתמחות בשלל כלי הריפוי הטבעי שיש לה להציע –
מכללת כרכור היא המקום בשבילכם.
במכללת כרכור, מהמובילות בתחום הכשרת מטפלי רפואה טבעית
מסלול לימודים מרתק להכשרת מטפלי פסיכותרפיה גופנית הוליסטית
עם מיטב המרצים באווירה המקדמת התפתחות אישית
זה הזמן להתקשר ל 072-3924690 ולעשות צעד גדול לקראת מקצוע מתגמל ומעשיר.

קראו עוד:

לימודי נטורופתיה מחיר |  לימודי תזונה טבעית |  פסיכותרפיה לימודים