ארומה= ריח, תרפיה= ריפוי.
הארומתרפיה מתמקדת בריפוי באמצעות חוש הריח והמגע.
כיום משתמשים בשמנים ארומטיים (אתריים – בעלי יכולות נידוף), שנמצאים בתוך צמחי המרפא כחלק מתכונות הצמח.
שמנים אתריים, הינם מיצוי מלא של הצמח, ולכן הם בעלי תכונות ריפוי חזקות מאוד. השימוש בשמנים נעשה במינונים נמוכים מאוד ובאופן מדולל.
עוד בתקופה העתיקה גילו אבותינו, שלחלקים שונים של צמחי מאכל ספציפיים, יש השפעה רבה ורפואית יותר מאשר שימושם לצורך השבעת הרעב.
הם נוכחו לדעת, כי מיצים של צמחים שונים מזרזים תהליכי ריפוי של פצעים. הידע הזה עבר מדור לדור בתוך השבטים בהם חיו.
המונח ‘ארומתרפיה’ הוטבע בשנת 1928 על ידי רוקח צרפתי בשם רנה גאטפוסה.
אך הארומתרפיה כפי שאנו מכירים אותה, מקורה מהרופא אבו עלי אבן סינא, הרופא והאלכימאי הדגול בכל הזמנים, ששימש כרופא הראשי של בית החולים בבגדד וטיפל באישי ציבור רבים בתקופתו.
אבן סינא (המוכר במערב בשם אביצנה Avicenna), השתמש ביותר מ-800 זנים של צמחי מרפא לצורך טיפול במטופליו.
בין היתר השתמש בטיפולים נוספים כמו: עיסוי, טכניקות מתיחה, טיפול בתזונה, צומות וניקוי רעלים. תרומתו הגדולה בתחום הארומתרפיה הייתה בכך שהמציא את שיטת הזיקוק באדים.
השילוב של מגע והחדרת השמן האתרי דרך העור הופך את העיסוי לאפקטיבי ועוצמתי.
מגע הינה התרפיה הראשונה שאנו זקוקים לה כבני אדם. ללא מגע, אין חיים. המגע חשוב מאוד לטיפול פיזי, רגשי, נפשי ומנטלי.
לעיסוי הארומתרפי יתרונות רבים ביניהם הרגעה והרפיה, עידוד זרימת הדם, מערכת החיסון, הקלת כאב, הפחתת בצקות ונפיחות, שיפור בתפקודי האיברים הפנימיים, הפחתת מתח, העלאת מצב הרוח, הדימוי העצמי ועוד.
קורס ארומתרפיה במכללת כרכור משלב בין ידע מסורתי למחקר עכשווי.
תכנית הלימודים עשירה ומגוונת, במהלכה נחשפים הסטודנטים לתיאוריה ולפרקטיקה, משתתפים בשיעורי רוקחות, לומדים לאפיין סוגי מחלות ומסוגלים להציע פתרונות ארומתרפיים למטופלים שלהם.
לימודי ארומתרפיה מכשירים את הסטודנטים להיות מטפלים מקצועיים ומוסמכים בארומתרפיה.
הלימודים כוללים היכרות עם מגוון רחב של שמנים אתריים – שיטות הפקה, תכונות ושימושים. כמו כן, נחשפים הסטודנטים ליסודות ברוקחות וקוסמטיקה טבעית.
160 שעות אקדמיות
30 מפגשים, פעם בשבוע (בלימודי סתיו) או 24 מפגשים, פעם בשבוע (בלימודי אביב).
למסיימים בהצלחה את הקורס, תוענק תעודת ‘מטפל מוסמך בארומתרפיה‘ מטעם מכללת כרכור.
מטפלים מתחומי הרפואה המשלימה בכלל ובתחום המגע בפרט, מוצאים בארומתרפיה כלי עוצמתי ובעל יכולות ריפוי כתוספת לארגז הכלים הטיפולי שלהם.
שמני הבסיס משמשים גם שמני מאכל (שקדים, זית, חמניות, שומשום וכו’). שמנים אלו מכונים גם ‘שמני נשא’, כיוון שהם נושאים את השמן האתרי בתערובות.
1. כבישה קרה Cold Press (עד 35 מעלות)
2. זיקוק – כבישה חמה (230 מעלות)
3. כבישה “חצי קרה” (עד 60 מעלות)
בשיטה זו, מחדירים את השמנים דרך מערכת הנשימה, כאשר קיימים סוגי הרחה שונים כמו: הרחה ישירה, אינהלציה או מכשיר אדים, מבער, הרחת השמן ישירות מהבקבוק, טפטוף השמנים על טישו או הכרית, פיזור השמנים בבית וברכב ועוד.